FAQ

Intrebari Frecvente zbor cu DiFly Paratrike si Tandem Parapanta

Gasiti raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente legate de zbor in aceasta sectiune.

 

 • Ce trebuie sa fac la decolare?

  Asigurat cu centrurile de siguranta, vei sta asezat intr-un scaun confortabil, special conceput pentru zbor. Pe durata decolarii, te rugam sa stai relaxat si cu mainile in interiorul aparatului de zbor.

  Decolarea se face de pe un loc drept, fara copaci sau alte obstacole in apropiere.

 • Cum este zborul?

  Zborul cu motoparapanta este in general lin si confortabil. Puteti experimenta turbulente (in genul in care ati merge cu masina pe un drum mai denivelat) dar acestea trec repede si se revine la un zbor lin si placut. Castile compenseaza zgomotul elicei. Prin intercom, comunicati cu pilotul. Zborul de aclimatizare, este primul tau contact cu echipamentul si senzatia de zbor, urmand ca in functie de tine, sa optam mai tarziu pentru un zbor mai lung sau cu acrobatie.
 • Ce presupune zborul cu DiFly Paratrike

  Zborul se face razant, cu urcari sau coborari in functie de locul in care va aflati. Altitudinea intr-un zbor normal este de peste 300 de metrii, in general cu variatii in functie de obstacole. Singurul moment in care vom cobora la o altitudine mai mica, va fi in momentul aterizarii.
 • Ce trebuie sa fac la aterizare

  Aterizarea se face la locul decolarii daca zburam un zbor normal, fara escala pentru alimentare. La aterizare trebuie sa tineti picioarele in suportul lor si sa stati cat mai relaxat (nu va balansati excesiv).
 • Cum sa ma imbrac pentru zbor?

  Ideal, pentru un zbor confortabil si in functie de anotimpul in care zbori ai nevoie vara de: bluza cu maneci si manusi iar iarna: geaca de vant sau ski si manusi.

 • Cum sa ma incalt pentru zbor?

  Bocancii cu talpa dura (de munte) sau ghete cu glezna.

 • Cum primesc pozele si filmarea?

  Vino cu un card de minim 2 GB si iti vom transfera fisierele media, dupa ce aterizam. Daca nu ai un card le vom trimite prin transfer la adresa de email precizata de tine.

 • Cum ma programez pentru zbor?

  Programarea pentru zbor se poate face telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina REZERVARE.

 • Exista o varsta minima/maxima?

  Nu, copii pana in 18 ani, zboara doar cu acordul parintilor. Greutatea minima este 40 kg, greutatea maxima 100kg, trebuie sa fi clinic sanatos.

Info Zbor Parapanta Tandem

Care este pregatirea fizica de care am nevoie pentru a zbura in tandem cu parapanta?

In functie de conditiile meteo, nu aveti nevoie de echipament special, oricum, haine mai groase (polar sau geaca) si o pereche de bocanci cu glezna sunt indicati. Veti primi o casca, manusi si costum de zbor daca este necesar. Casca este obligatorie si se poarta la fiecare zbor.

Am baut doua/trei beri, credeti ca este o idee buna sa zbor?
Persoanele care consuma alcool inaintea zborului nu vor decola.

Ce pregatire am nevoie pentru a zbura in tandem cu parapanta?
Pentru zborul liber cu parapanta tandem, nu aveti nevoie de pregatire speciala. Este bine sa fiti odihnit pentru a va relaxa in timpul zborului.